Sport med Cigarfar blev oprindeligt produceret til DR's ungdomsredaktion "SKUM" i 2001. Sektionen bragte billeder og dybdeborende reportager fra alle sider af sportens forunderlige verden.

Vi har valgt ikke at koncentrere os om de traditionelle sportsgrene - dem er der så mange der beskæftiger sig med i forvejen. I stedet har vi kastet os over en række af de mindre kendte men helt sikkert nyskabende landvindinger.


Lad os starte med en af de helt nye sportsgrene - isbrydning. I weekenden var kølerummene i Kødbyen, København fyldt til bristepunktet af et nysgerrigt og forventningsfuldt publikum. Årsagen var den store 4-nationersturnering i isbrydning. Isbrydere fra Danmark, Skåne, Holland og Blekinge kæmpede om titlen som "Årets isbryder".

Et billede fra finalen. Hollandske Paul Klaapflapper i livtag med finalemodstanderen - en københavnerstang. Det blev en tæt duel der set med danske øjne desværre faldt ud til hollænderens fordel.

Paul Klaapflappers vej til finalen :

1. runde : Vinder på teknisk knock out i første omgang - modstander : en mælkedreng

2. runde : Vinder med dommerstemmerne 3-0 - modstander : en kæmpeeskimo

3. runde : Kampen stoppet af stævnelægen i 4 omgang - modstander : en filur

4. runde : Semifinale : Vinder med dommerstemmerne 2-1 - modstander : en kung fu

5. runde : Finale : Vinder på knock out i tolvte og sidste omgang - modstander : en københavnerstang


Fra atletikkens verden, præsenterer Cigarfar dig 2 discipliner der er på listen over mulige opvisningsidrætsgrene ved næste OL. Det drejer sig om videreudviklinger af to af de mest klassiske kastediscipliner indenfor atletik :


Discokast.

Denne idrætsgren har på bare få måneder tiltrukket sig en enorm opmærksomhed fra alle verdenshjørner. Kort fortalt, har man skiftet det gamle kasteredskab ud med et nyt og mere tidssvarende - og det har virkelig taget kegler !

Regler :

Det gælder om at kaste et discoalbum så langt som muligt.

Den gældende verdensrekord er sat af hviderusseren, Sergeiej Vytgjenica med et kast på 89 meter og 16 centimeter. Dette legendære kast blev udført med en førsteudgave af Donna Summers debutalbum som soloartist.


Hummerkast.

Igen en ny og banebrydende idrætsgren der bygger på de stolte gamle traditioner. Som i diskokast, er det en enkelt lille ændring i valget af kasteredskab der har ført til den kæmpe succes. Med andre ord er der i dette tilfælde tale om en holdsport. Hvert hold består af en kaster og en hummer som gennem lange træningssessions er dresseret til at give slip i det helt rette øjeblik.

Billedet er taget ved OL i Atlanta hvor hummerkast var på programmet som opvisningssportsgren. 


Tishockey.


Skiskydning.

Featuresporten er "Skiskydning". Denne sportsgren kombinerer det bedste fra skiskydningen med det bedste fra skihop.

Regler :

Deltagerne i skiskydning er delt op i puljer af hver 12 mand, som skiftevis hopper ud fra den store skihopbakke. De deltagere der ikke er på hopbakken, har nu til opgave at skyde skiene af den som hopper. Billederne herunder stammer fra årets 4-bakketurnering i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Den der hopper prøver som i skihop at komme så langt ud på banen som muligt, hvilket naturligvis bliver sværere jo mere ski man mangler.

 


Alle kender lerdueskydning, hvor det gælder om at ramme en lille "due" af ler. I brevdueskydning gælder det som det fremgår af navnet om at skyde de duer, der flyver rundt med breve osv. Det er en sport for hele familien, hvor det først og fremmest gælder om at have det skægt.

Regler :

Med din riffel har du til opgave at få ram på så mange brevduer som muligt indenfor den fastsatte konkurrencetid. For at score points, skal du have fat i de breve som duerne flyver rundt med og aflevere dem til dommerne når konkurrencen er slut.

 

Du får points alt efter brevenes indhold ud fra nedenstående system :

Breve indeholdende :

Festinvitationer : 15 Points, Eksamenstilmeldinger : 20 Points, Breve til mødre fra sønner i krig : 50 Points, Girokort : minus 25 Points, Sidste inkassovarsel : 30 Points, Dankort med tilhørende pinkode (2 fugle) : 100 Points, Cheques : (Pålydende værdi) Points, Byggetilladelse til carport : 10 Points, Meddelelese fra tandlæge vedrørende ankommet gebis : 15 Points, Skilsmissepapirer : 15 Points, Adoptionsgodkendelse : 15 Points, Invitation til Dronningen (Ridder af dannebrog) : 40 Points, Svigerfamiliens ankomst : 35 Points.

Da brevenes indhold ofte varierer, findes der ved hvert stævne en uvildig dommerkomite som vurderer alle de breve som ikke lige passer ind i en af ovennævnte kategorier.

De første danske mesterskaber i brevdueskydning blev afviklet i Åbenrå
forrige lørdag, og det blev til en klar sejr til det danske stortalent Per
Ingemann, der løb af med førstepræmien for ialt seks nedskudte duer der
bla. medbragte 2 testamenter, 1 afbud til et stævnemøde, en rykker fra byens bibliotek og et positivt svar på en HIV test.

En deltager blev diskvalificeret fra stævnet da han prøvede at få ram på det lokale landpostbud for at score et par nemme points.